May 30

Vaak is de consumptie van een oliebrander wordt niet aangegeven in liters per uur, maar in kg per uur. Natuurlijk, je moet weten hoe groot is het soortelijk gewicht van stookolie.


Bepaal het gewicht van stookolie - dus het zal werken met de liter data


Bereken het gewicht van brandstofolie. © wrwagner / PixelioAls je leest de technische specificaties van uw olie-brander, zal je daar ook informatie over het brandstofverbruik per uur. Vreemd genoeg, geen details zijn er, maar meestal gemaakt in liters, maar het gewicht in kg. Dus je moet weten wat is het soortelijk gewicht van stookolie.

Bereken de dichtheid

  • Het soortelijk gewicht is bij het gewicht -uitvoeringen vergelijken met een identiek volume. Voor stookolie en andere vloeistoffen de informatie is dus altijd in kilogram per liter, afgekort kg / l, gemaakt.
  • Bijvoorbeeld, gewicht per liter water precies 1 kg. Het soortelijk gewicht van brandstofolie is 0,85. Met andere woorden, het is precies 0,85 keer zo zwaar als water. In dit geval is het gewicht van 1 liter stookolie precies 850 gram en 0,85 kg.

Bereken het verbruik van stookolie

  • Nu je weet dat het gewicht van stookolie is 0.85 kg per liter, kunt u eenvoudig berekenen van de consumptie van uw olie brander.
  • Is in de technische gegevens, bijvoorbeeld dat uw brander verbruikt 1,5 kg stookolie per minuut, hoeft u alleen de waarde van 1,5 te delen door het soortelijk gewicht van olie 0.85.
  • Het resultaat is 1,76. Dit betekent dat de brander zou 1,76 liter per minuut consumeren in dit voorbeeld. U dient echter rekening mee dat uw brander niet actief is voor uren zonder onderbreking. In de regel, schakelt het alleen zo nu en dan een paar minuten.

U ziet, het is heel gemakkelijk om het gewicht van stookolie te berekenen. Een rekenmachine wordt gebruikt om te berekenen, maar zeker een goede hulp.

Tags: gewicht, Training, olie, stookolie, verwacht

Gerelateerde Artikelen aan Bepaal het gewicht van stookolie - dus het zal werken met de liter data

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden