June 1

"Als de haaien mensen waren," is een gelijkenis van Bertolt Brecht, die kan worden gevonden in de "Verhalen van de Heer Keuner". Het werk is een typisch voorbeeld van Brecht uitdagend om te lezen en, als gevolg van de tijd van oorsprong, en niet zo gemakkelijk te interpreteren. Veel studenten hebben moeite met de veeleisende materiaal.


Als de haaien mensen waren - Interpretatie Guide


The Shark gelijkenis van Brecht gehoord in veel Duitse cursussen verplichte lectuur."Als de haaien mensen waren," is het werk van Bertolt Brecht. De Duitse toneelschrijver en dichter leefde van 1898 tot 1956. Hij stierf aan hartfalen te wijten aan verschillende ziekten. Zijn gezondheid werd onstabiel beschouwd. Werken Brecht's zijn bekend over de hele wereld en worden uitgevoerd in theaters over de hele wereld. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste toneelschrijvers van zijn tijd en in de geschiedenis van de Duitse literatuur.

"Als de haaien mensen waren" komt van de "Verhalen van de Heer Keuner"

  • "Als de haaien mensen waren," is gepubliceerd, samen met andere stukken proza ​​in het boek "Verhalen van de Heer Keuner". Het werk is in de Suhrkamp beschikbaar, plus er is een reactie die kan helpen de studenten om beter te begrijpen van het werk.
  • De gelijkenis is een duik in de wereld van haaien, leiden een mensenleven. Ze sturen hun kinderen naar school en leren humane waarden en verschillende onderwerpen, waaronder geografie en religie.
  • De kinderen leren in religieus onderwijs van Haim's. Deze sturen hun kinderen niet op school, maar in de oorlog. Er leren adolescenten doden en worden beloond met een medaille van zeewier als ze een vijand gedood.
  • De Haim's lokken de jonge haaien in de val door te beloven een 'leven na leven "in haar eigen buik. De Sharks geven aan de verleiding en sterven zeer jammerlijk.

De interpretatie kan zeer complex zijn

Er zijn veel verschillende benaderingen van interpretatie van het werk dat de mensen beschrijft de regel, en anderen die ondergeschikt aan de heersers zijn. Op dit niveau, moet de aanpak worden toegepast.

  • De slachtoffers die in de "oorlog" is om gegeten te worden, suggereert dat ze het paradijs in de haai zullen ervaren. Ze leiden trouw en realiseren zich niet dat zij geconfronteerd worden tot hun eigen einde.
  • Er is een happy end suggereert dat wreed is in werkelijkheid. De interpretatie kan dus verwijzen naar de verschillende geledingen van de samenleving en dat de kleintjes (en domme) niet beseffen wat ze echt verwachten wanneer ze in kunnen worden genomen door de Grote (zogenaamd smart).
  • In het werk van de Sharks belichamen de onderdrukten, dus de "kleine en domme", terwijl Haim als onderdrukkers "lang en zogenaamd slim" zijn.

"Als de haaien mensen waren," is een van de vele studenten verplichte lectuur. In feite is het zo dat het werk veel beter begrepen als men later, op volwassen leeftijd, een keer te lezen zal zijn, omdat niet zo goed geschikt Bertolt Brecht werkt als jongeren lezen.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Als de haaien mensen waren - Interpretatie Guide

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden