June 1

Na een onweersbui te veel zwembad eigenaars de onaangename ervaring die snel koloniseren algen in het water. De ionisatie van de lucht optimaliseert de voorwaarden voor algen, hun groei en verspreiding in het water, zodat het gekleurd volgens green. Niet altijd de vervanging van de volledige pool water noodzakelijk. Dergelijke maatregelen kunnen doden algen en neutraliseren.


Algen in het zwembad - wat te doen?


Gezonde vrije tijd zonder algen in het zwembadWat je nodig hebt:

 • Beck borstel
 • Chloor
 • Algaecide
 • Pool vacuüm
 • pH teststrips
 • Kopersulfaat
 • Zuurstof pomp

Algen in het water als een gevaar voor de gezondheid

 • Naast de normale residuen als zonnefilters en haarverzorgingsproducten, die blijft in het zwembad water als gevolg van het gebruik ervan, kunnen worden gevonden in het zwembad water heel vaak algen.
 • Normaal, chloor en algicide de algengroei te voorkomen, zodat het water helder. Ongunstige omstandigheden, zoals een verkeerd ingestelde pH en het gebrek aan algaecide, maar kan bevorderen de groei van algen, zodat het water snel groen gekleurd is en handelt bewolkt. Daarnaast, algen zijn ook een risico voor de gezondheid, omdat ze vaak glad en vasthouden aan de wanden van het zwembad bekken, waardoor het risico van uitglijden en verwondingen wordt gegeven. Met de juiste stappen om uw zwembad van algen te ontdoen en genieten van schone en niet-gevaarlijk zwemmen en baden.

Maatregelen tegen troebel water in het zwembad

Als uw zwembad niet alleen verslechterd, maar nu al eigenlijk hebben ernstige algen, kunt u met succes te bestrijden de algen met passende maatregelen.

 1. Eerst moet je je bekken penseel te nemen bij de hand, om de totale pool van water en de algen gelijkmatig mengen. Zo zet al het water krachtig bewegen zodat geneste algen kunnen ook worden opgelost in de randen en hoeken.
 2. Reinig ook met uw bekken Borstel het zwembad muren van het zwembad, zodat ook hier niet meer slijmerige plaatsen blijven, maar alle algen zijn opgelost in het water.
 3. Test uw pH teststrips pH van het zwembad water. In deze optimale bereik is 7,0-7,4. In het geval dat uw testresultaat afwijkt van deze waarde, moet u deze aan te passen, met het oog op gunstige voorwaarden voor algengroei te minimaliseren.
 4. Als u corrigeerde de pH succesvol, moet je gebruiken als onderdeel van een zogenaamde. Ofwel shock chlorering korrelige chloor of chloortabletten in de vakhandel te desinfecteren. Je je houdt aan de door de fabrikant voor de hoeveelheid water van uw zwembad bedrag. In geen geval moet je meer chloor dan wordt aanbevolen, aangezien dit gezondheidsrisico's kan opleveren.
 5. Na het chloor twee of drie uur gedaan heeft, zult u een algaecide toegevoegd als algicide toevoegen. Dit kan worden gevonden in speciaalzaken en moet worden gebruikt bij het gebruik volgens de opgegeven door de fabrikant voor uw eigen zwembad bedrag.
 6. Na chemische reiniging, moet u het filtersysteem van uw zwembad lopen de hele. Deze maatregel zal naar verwachting blijven gedurende twee dagen.
 7. Algen deposito's, die wederom zijn vast aan het bekken muren, veegt met de Beck borstel, zodat ze niet draaien vertegenwoordigen voedselbron voor andere algen.
 8. Het zwembad stofzuiger het vrijmaken van de bekkenbodem van de resterende dood en gezonken algen.
 9. Dus je hoeft niet op zijn beurt door het filter als algen bron via een broeinest, herinneren, backwash de filter dienovereenkomstig. Dit voorzag hen van chloor en algicide en helder water zal de laatste resten van het filtersysteem te neutraliseren.

Hoe kunt u uw zwembad vrij van algen te houden

 • De eerste prioriteit is de reguliere water verandert (bij voorkeur elke vier dagen).
 • Heel belangrijk is om te blijven bij het zwembad te dekken om het te beschermen tegen vuil (bladeren, gras, etc.) en omdat algen gedijen in het donker slecht.
 • Als het zwembad toch al vol algen zijn, het uitvoeren van een schok chlorering door (korrelige chloor) en vul de skimmer met kopersulfaat (ongeveer 4 g / 1000 l.).
 • Mislukt Dirt, die op de bodem, moet u onmiddellijk te zuigen.
 • De filters moeten regelmatig (idealiter elke twee uur) worden gereinigd.
 • Als een ander punt, in gedachten houden dat het zuurstofgehalte van hun water te verhogen (eventueel met een zuurstof pomp, anders roer met een dompelpomp het water, zodat zuurstof krijgt in het water). Dit remt de groei van algen ook.

Extra Auteur: Philip Schwaiger

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Algen in het zwembad - wat te doen?

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden