May 30

De AES-encryptie is nu standaard geworden in veel gebieden. Gebruikt de symmetrische encryptie regeling, bijvoorbeeld voor WLAN-verbindingen. Daarom AES kan gevonden worden in bijna elk huishouden.


AES encryptie eenvoudig uitgelegd


AES beschermt uw gegevens betrouwbaar.Eenvoudige coderingsmethode

De AES-encryptie (Advanced Encryption Standard) is een relatief eenvoudige encryptie, maar vereist een beetje kennis over het onderwerp van encryptie. Idealiter heb je de basics al eerder lezen op geleerd.

  • Wanneer AES is een symmetrisch algoritme. Dit betekent dat zowel de zender als de ontvanger van het versleutelde bestand met hetzelfde wachtwoord.
  • Door zijn efficiënt ontwerp, kan de AES encryptie te vinden in veel gebieden van de informatietechnologie. WLAN maakt gebruik van AES voor authenticatie in draadloze netwerken (van EPA), maar ook ZIP en RAR archieven worden beveiligd tegen ongeoorloofde toegang.
  • AES is gebaseerd op cryptografische principes van byte-swapping en vervangen. Bovendien wordt de wiskundige XOR-functie gebruikt. Je moet sterk wiskundig inzicht hebben.

Verstrijken van een AES-encryptie

  1. Aan het begin van de coderingssleutellengte bepaald. Deze wordt uitgedrukt in bits. Hoe hoger de sleutellengte, hoe veiliger de encryptie met AES. De Advanced Encryption Standard kan met 128-256 bits.
  2. Nu is de echte sleutel is (het "password") ingevoerd door u.
  3. 10 sleutels zijn een van de gewenste lengte van de sleutel gemaakt en geplaatst in een tweedimensionale tabel met twee rijen en twee kolommen van uw sleutel (Engl. "Key"). Hetzelfde gebeurt met het bestand dat wordt gecodeerd.
  4. Dit bestand wordt versleuteld in meerdere rondes (minimaal 10, maximaal 13). Elke individuele byte wordt vervangen door een andere bepaalde waarde.
  5. Nu wordt de gegevenstabel gewijzigd bit voor bit en heeft zij een XOR-additie met de originele gegevenstabel.
  6. De resulterende tabel wordt nu cyclisch gesorteerd - dit betekent dat de waarden worden verschoven naar een aantal kolommen. Voor meer veiligheid, een vermenigvuldiging van de resulterende matrices garandeert

Nu het eerste deel van de sleutel AES-compliant versleuteld. Dit wordt gevolgd door een andere codering ronden totdat alle subsleutels waren uitgewist.

Tags: software, wifi, Computer, key encryptie

Gerelateerde Artikelen aan AES encryptie eenvoudig uitgelegd

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden