May 31

Het verschil tussen absolute en relatieve termen is niet erg makkelijk uit te leggen. Uiterlijk op de zin: "Dit is absoluut waar, maar nog steeds relatief vals." waarschijnlijk iedereen achter hun oren krabben.


Absolute en relatieve - zodat u vertellen het verschil


Wat is relatief of absoluut? © Gerd Altmann / PixelioAbsolute en relatieve in wetenschap en technologie

In de wetenschap en technologie, worden de termen verduidelijkt. Maak jezelf het verschil op dit gebied beste voorbeelden enige keer mezelf duidelijk:

  • Relatieve altijd relatief iets die verwijst naar een vergelijkingswaarde. Denken. Alleen op de absolute vochtigheid, die aangeeft hoeveel waterdamp is eigenlijk in de lucht De relatieve vochtigheid geeft aan hoeveel procent van de eventuele verzadiging wordt bereikt met stoom.
  • Het verschil tussen de relatieve en absolute termen, kunt u ook een voorbeeld van een risicobeoordeling. Vermindert de sterfte van 2% tot 1,6%, zodat het relatieve risico daalde met 20%, omdat 0,4% tot 2% slechts 20% opbrengst gebaseerd. Het absolute risico wordt echter verlaagd met 0,4%. NB: Dit is absoluut de toespraak, hoewel het percentage is een relatieve omvang. Maar omdat de oorspronkelijke grootte, het aantal gestorven in totaal niet van belang, 0,4%, de absolute verandering van de sterfte.

Gebruikte heel precies betekent relatief altijd dat iets ingesteld op een ander formaat betreft, bijvoorbeeld wanneer de absolute vochtigheid verzadiging en de risicobeoordeling de vorige mortaliteit. Vuistregel geheel wordt bepaald door het meten en aftrekken (subtractie) en relatieve door deling (sharing).

Gebruik van gemeenschappelijke termen

Besteed aandacht aan het gebruik van de woorden absoluut en relatief in de volkstaal, om ze te begrijpen:

  • Heel vaak het woord is vooral in de volkstaal absoluut gebruikt als een holle vulmiddel, "absoluut correct" in plaats van "Dat zou goed zijn" of "zeer correct". En relatief gebruikt als verzachtende woord "relatief verkeerde" om niet onbeleefd om te zeggen "het is onzin" te zijn. Dus je moet niet echt de woorden te gebruiken.
  • Het woord absoluut mag alleen worden gebruikt wanneer er iets geen mitsen of maren, is het duidelijk, bijvoorbeeld, heb je absoluut geen zin om uit te gaan eten. Als je relatief weinig verlangen om te doen, het betekent dat je op andere momenten lijkt er meer op.
  • Gebruik het woord familielid, kunt u een verwijzing te gebruiken om te bevestigen, ".... in vergelijking met gisteren." Vaak is de referentie duidelijk, bijvoorbeeld "hebben relatief weinig haar" naar gebruikelijke hoeveelheid haar. Maar je kan ook verwijzen naar een specifieke hoofd van haar, "... in vergelijking met ..."

Leg uit hoe de absolute en relatieve termen onderscheiden

Nu dat je de exacte betekenis en ook de omgangstaal gebruik weet, is het gemakkelijk om het verschil tussen de relatieve en absolute vertellen:

  • Telkens als er iets is niet gerelateerd aan een ander formaat, moet u het woord "absoluut" te gebruiken. Correct gebruik is "absoluut geen", "absoluut all" en "volkomen gelijk" is helemaal correct.
  • Het woord "relatieve" je nodig hebt om te gebruiken als een referentie wordt ingesteld om de relatieve. "Relatief weinig", "heel veel" en "relatief correct" kan betekenen "bijna direct" of "ten opzichte van de onzin u anders vertellen, dat is relatief correct", dus het kan "relatief correct" zelfs "bijna mis "betekenen.

Op zijn best, het is als je de concepten die dit uit te leggen met concrete voorbeelden moet uitleggen en weven het wetenschappelijk gebruik, want dan begrijpt men snel dat de relatieve en absolute termen zijn niet sier scheldwoorden, maar concrete inhoud.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Absolute en relatieve - zodat u vertellen het verschil

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden