June 1

De aansluiting van CEE of fase verkooppunten vereist al een beetje meer ervaring dan de aansluiting van normale afzetmogelijkheden voor AC. Naast de contacten bekend uit de contactdoos deze connector bevat twee buitenste conductor.


Aansluiten sockets - Aanwijzingen voor Cee Sockets


Sluit de aansluitingen voor CEE-stekkerWat je nodig hebt:

 • CEE contactdoos met bevestigingsmateriaal
 • Boor met boor doos
 • Huidige tester (400 Volts Diëlektrische sterkte)
 • Meerfasenmeter
 • Schroevedraaier

De juiste aansluiting van CEE stopcontacten

De aansluiting van CEE of gemeenzaam fase verkooppunten wordt niet aanbevolen voor iedereen vanwege de veel hogere spanningen en stromen. Je moet ook zorgen voor de juiste fasevolgorde een zogenaamd roterend veld instrument.

 1. Ook bij het aansluiten van fase verkooppunten is noodzakelijk om de stroom uit. Waarschuwing: Drie-fase, in tegenstelling tot AC drie fasegeleiders, die individueel moeten worden gefuseerd. Dus je moet drie breakers uit te schakelen om de stroom te stoppen.
 2. Zorg ervoor dat u controleren met een tester, of de lijn is echt dood. Gebruik alleen geschikt vermogen tester voor spanningen tot 400 volt. Neem dit op geen enkele wijze een stroom tester in de vorm van een schroevendraaier, hoe ze te krijgen voor € 2 bij de bouwmarkt.
 3. Na controle van de kabel aan te sluiten op de afwezigheid van spanning, kunt u monteren van de CEE. Boor de gaten voor het opnemen van de bevestigingsmiddelen stekker in het stopcontact en plaats de pluggen.
 4. Daarna schroef de behuizing van de socket stevig. Onthoud echter dat dit soort stekkers zeer vast in de bus en nog veel nodig meer vermogen als het uittrekken van de stekker. Daarom moet speciale aandacht hier worden besteed aan een vaste zetel van het stopcontact.
 5. Nu kunt u het stopcontact aan te sluiten. De doos heeft vijf terminals met de volgende benamingen: L1 (bruin), L2 (zwart), L3 (grijs), N (blauw) en PE (geel / groen). De eerste drie terminals geven de drie fasen of stadia. Daarna volgt de nulleider (N) en de aardleiding (PE). Gedeeltelijk ook de aansluitingen van de houder reeds in kleur gemarkeerd. Deze kleuren zijn te vinden in de kabels aan te sluiten. Koppel de individuele draden volgens de kan en kijk uit voor een stevige greep van de draden.
 6. Nu kunt u het stopcontact te monteren.
 7. Draai om weer op afwerking van de breker en controleer het roterende veld peilen naar de blik op de klok mee draaiende veld. Dit is nodig als later een motor wordt aangesloten op de aansluiting. Hiervoor rechtsaf veld zodat de rotatierichting correct is.

Tags: Huishouden, verbinden, DIY, stopcontacten, elektrisch, driefasig

Gerelateerde Artikelen aan Aansluiten sockets - Aanwijzingen voor Cee Sockets

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden