May 30

Grain is veel meer dan tarwe, rogge en gerst. De korrels verschillen in voedingswaarde, het gebruik en het land van herkomst.


11 korrels in een oogopslag


Grain kan vele gezichten te nemen.Tarwe - favoriete graan in Duitsland

In Duitsland, tarwe is de nummer een graan. Van tarwe om brood en gebak te produceren, en gebruiken voor sauzen en pasta gemaakt van harde tarwe griesmeel. Tarwe is de tweede oudste graan na gerst en dateert uit het Midden-Oosten. Hij van alle granen, de beste bakken eigenschappen. Tarwe stijgt en is licht en luchtig wanneer gebakken. Hij daarom verdrongen in de 11e eeuw, de twee oude graan eenkoren en emmer en gerst. Vandaag, in de 21e eeuw, vooral tarwe wordt gebruikt, een jongere ras vorm van tarwe. Tarwe is rijk aan koolhydraten. Volkoren is rijk aan vezels en bevat veel kalium en calcium.

Dinkel - een nauwe verwant van tarwe

Spelt is nauw gerelateerd aan tarwe. In de Neolithische periode bouwde men hem in Noord- en Centraal-Europa. In reformwinkels en reformwinkels te vinden broden van spelt meel. Spelt heeft slechtere bakken eigenschappen als de tarwe, maar beter dan andere granen. Het bevat gluten, maar deels, beter verdragen door mensen met een allergie die naar andere componenten van tarwegluten als allergisch reageren. Spelt bevat meer kalium, magnesium en ijzer als zachte tarwe. De geoogste onrijpe korrel van spelt is onrijpe.

Barley - een oude graansoort

Gerst, einkorn en emmer werden de eerste gegroeid door de mens granen. De gerst is ontstaan ​​in het Nabije Oosten en is geteeld sinds het Neolithicum in Centraal-Europa. Het is bestand tegen en bloeit bijna overal. Gerst kan worden gevonden als gerst pap, gerst of meel, evenals een kopje koffie vervanger. Wintergerst is rijk aan eiwitten en wordt gebruikt als veevoer. Gerst bevat veel kalium, calcium, magnesium en silica.

Vezels en lysine in de Rye

Rogge wordt in Europa sinds het tweede millennium voor Christus en in Duitsland vanaf het midden van het eerste millennium voor Christus. Rye vandaag gehouden als diervoeder. Hij is een relatief niet veeleisend gewassen. In de broodbakkerij roggezuurdesem omdat het een belangrijke rol speelt. Rogge is rijk aan vezels en een goede bron van calcium, kalium en foliumzuur. Hij is in tegenstelling tot andere granen rijk aan het aminozuur lysine.

Rice - voedselbron voor veel mensen

Rice heeft zijn huis in Azië, met name in China, en is de belangrijkste voedsel voor grote delen van de mensheid. Ook nu 95 procent van de rijst in China geproduceerd. Rijst is glutenvrij en dient als rijstwafels en rijstmeel voor de productie van glutenvrije producten. Bruine rijst bevat veel voedingsstoffen, terwijl de witte rijst is dit grotendeels verloren tijdens de verwerking. De kleveriger is witte rijst, hoe meer het beïnvloedt bloedsuikerspiegel als gevolg van de koolhydraat-samenstelling. Voor een gezonde voeding, kies volkoren rijst.

Millet als een fundamentele bron van ijzer

Millet is een ander glutenvrij graan. Millet was een belangrijk nietje in het middeleeuwse Europa. Het bevat veel voedingsstoffen en heeft een bijzonder hoog ijzergehalte. Millet zal u met bijna alle mineralen en spoorelementen en bevat meer calorieën en vet en minder vezels dan andere granen. Millet versterkt het organisme en houdt ziek lang.

Haver als een parel van granen

Haver je vooral kennen als havermout muesli. U kunt havermout koken en genieten van het met fruit en gedroogd fruit. Haver is rijk aan energie en bevat meer eiwitten en vet dan andere granen. Daarom en vanwege het hoge gehalte aan ijzer, zink, calcium en silicium versterkt het lichaam en haver is stimulerend.

De bron van eiwitten maïs

Maïs komt oorspronkelijk uit Mexico. Hij verspreid over Midden-Amerika. Uit het Caribisch gebied bracht hem Columbus in de late 15de eeuw naar Europa. Corn bevat minder mineralen en spoorelementen dan andere granen. Maïs is een goede bron van plantaardige eiwitten, als je het eten met bonen, zoals de inheemse bevolking van Centraal-Amerika deed. Maïsmeel in glutenvrije producten. Voedingsmiddelen uit maïs onder tortilla's, cornflakes en popcorn. Het grootste deel van de wereld geteeld graan wordt gevoed aan vee.

De Boekweit pseudo ontbijtgranen

Boekweit behoort strikt genomen niet de korrels, maar de polygonaceous. Het is een pseudo-graan, omdat het wordt gebruikt als granen. Het is glutenvrij. Boekweit kunt u pap en pap koken. Het meel wordt gebruikt in glutenvrije producten. Boekweit komt uit Nepal en verspreid over heel Europa, Azië en Oost-Afrika. Het eiwit van boekweit heeft een hoge gepercipieerde waarde. De pseudo-graan is laag in vet en rijk aan ijzer, calcium, magnesium, vitamine E.

De Zuid-Amerikaanse quinoa

De quinoa is afkomstig uit Zuid-Amerika. Het is een pseudo graan en is een van de vossestaart planten. Quinoa is glutenvrij en geschikt voor Basenfasten zoals rijst, gierst, boekweit en amarant. Quinoa bevat oneetbaar saponinen, dat is de reden waarom de pseudo granen zijn geschild of gewassen. U kunt quinoa gebruiken zoals rijst als bijgerecht en voor salades. Quinoa bevat veel eiwitten, kalium, ijzer en magnesium.

Amaranth - graan van de Inca, Maya's en Azteken

Amarant is een pseudo granen zoals quinoa uit de familie van Amaranthaceae. Hoewel Amaranth Amerikaanse typisch wordt beschouwd, het groeit op elk continent behalve Antarctica. Amarant is een van de oudste gecultiveerde planten en ondergedompeld in graven die dateren rond 7000 voor Christus op. Azteken, Maya's en Inca gebruik van de pseudo graan door quinoa en maïs. Amaranth is glutenvrij en rijk aan ijzer, calcium, magnesium en zink. U kunt amarant gebruiken als bijgerecht of als een salade. Kwam hem zien in granen of gekookt als ontbijt pap.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan 11 korrels in een oogopslag

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden